• One stop shopping
  • Kompetent rådgivning
  • Kvalitets produkter
Choose language

Camping vinterklar

Sådan gør du campingvognen vinterklar

Når campingvognen skal forberedes til vinteropbevaringen, er det primært et spørgsmål om at forebygge, at der opstår frost- eller fugtskader i løbet af en kold vinter. Sådanne skader kan være alvorlige for en campingvogn og kan resultere i dyre vedligeholdelsesomkostninger, når vognen skal bruges igen næste forår.

1. Giv hele vognen en grundig hovedrengøring

Alt snavs og skidt skal fjernes. Skuffer og skabe skal vaskes. Giv især køkken og køleskab en særlig grundig rengøring og sørg for at madrester og andre ting, der kan være fristende for mus og andre skadedyr, fjernes. Er musene først kommet ind, kan de finde på at gnave i både papir, puder og gardiner. Vask også gardiner og vinduer, men husk, at vinduer kun må vaskes med varmt vand og en blød klud.

2. Rengør og fjern hynder og puder

Støvsug sæder, madrasser og hynder grundigt, og opbevar gerne hynder indendørs i f.eks. et lunt bryggers. Er det ikke muligt, bør hynderne stilles på højkant lidt væk fra væggen, så du undgår, at der dannes fugt og evt. skimmelsvamp bag hynderne.

3. Fjern evt. elektronik

Så det ikke bliver udsat for fugt – eller bliver stjålet.

4. Lad låger, skuffer og skabe stå på klem. Også køleskabsdøren.

Det giver bedre mulighed for, at luften kan cirkulere, hvilket modvirker evt. fugt.

5. Lad ventilationsåbninger stå åbne

På den måde kommer der luftgennemstrømning i vognen, hvilket minimerer risikoen for fugt. Sæt evt. net for, så skadedyr ikke kan komme ind. Har du muligheden, er det også en god idé at udnytte solskinsdage til at lukke døre og vinduer op, så der kan komme gennemtræk i vognen.

6. Giv gummilisterne silikone

Det holder listerne bløde og beskytter mod revner og sprækker.

7. Vask vognen og giv den evt. en udvendig voksbehandling

Så glider regn og snavs lettere af og gør dermed ikke skade på vognen.

8. Tap vand af fra alle tanke, beholdere og rør

Tøm både vandtank, toilettank og vandpumpe helt for vand. Vær også opmærksom på at få tømt vand- og afløbsslanger. Det er vigtigt at få vandet væk, inden frosten sætter ind, da vand udvider sig, når det fryser, hvilket kan sprænge rør og beholdere. Når det tør, kan det bliver en dyr fornøjelse i form af vand- og fugtskader.

9. Afmontér batteriet og opbevar det tørt og frostfrit

Når batteriet ikke bruges aflader det, og et helt afladet batteri kan få frostskader. Derfor bør det opbevares i et tørt og frostfrit rum. Tilslut en elektronisk vedligeholdelseslader, som holder batteriet opladet hele vinteren.

Se vores udvalg af bl.a. ctek ladere til netop dette formål.

Har dit batteri mistet pusten, klarer vi også det. Se udvalget af batterier til camping .

10. Fjern evt. gasflasken

På nogle opbevaringssteder er der krav om, at gasflasken er fjernet. Under alle omstændigheder bør regulatoren afmonteres og lukkes af.

11. Klods evt. vognen op

Så du skåner dækkene. Brug ikke støttebenene, da de risikerer at blive beskadiget. Støttebenene er kun beregnet til støtte, og kan derfor ikke klare at bære vognens vægt igennem en hel vinter.

12. Træk ikke håndbremsen

Når du placerer vognen, så lad være med at trække håndbremsen. Fugt kan give rust i håndbremsen, hvilket kan give dig problemer med at flytte campingvognen, når vinteren er forbi. Sæt i stedet en kile eller klods under dækkene.

Særlige forberedelser, når vognen opbevares ude

Opbevares campingvognen udendørs i løbet af vinteren, er der et par ekstra ting, du skal huske, i forhold til hvis den står tørt og godt indendørs.

1. Placér gerne campingvognen på et fast underlag af fliser
På den måde kommer der så lidt fugt til vognens bund som muligt.

2. Placér campingvognen, så den står med en hældning
Klods den eventuelt op. Vand og sne skal nemlig kunne løbe af vognen, så det ikke giver fugtskader.

3. Pump dækkene godt op
Dæk taber nemt luften, når de står ude om vinteren. Det kan give dækkene skader og flade punkter.

4. Dæk ikke vognen til
Presenninger eller plastikdækkener gør mere skade end gavn, da campingvognen skal kunne ånde. Pakkes campingvognen helt ind, kan det give fugt i vognen, som ikke kan cirkulere væk. Det kan desuden give skjolder og striber på vognen, hvis der har dannet sig en samling vand og snavs i presenningen. Placér dog gerne vognen under et tag, så den skånes mod vejr og vind.

5. Træk gardinerne for
Sollys kan føre til temperatursvingninger i vognen, som kan danne kondens. Det kan i værste fald give fugtskader.

GACELL A/S

GACELL A/S leverer kvalitetsbatterier til konkurrencedygtige priser. Hos os får du profesionel rådgivning, god service og hurtig levering. Er du i tvivl om, hvad du skal bruge, så ring til os, så vi sammen kan finde præcis det batteri, som matcher dit behov.

Kundeservice

Har du spørgsmål til vores batterier eller ladere, står vi altid klar til at hjælpe dig. Vi er ved telefonen alle hverdage fra kl. 8.00 - 16.00 (fredage kl. 15.30), så er du i tvivl om, hvilket produkt, der matcher dit behov, eller finder du ikke det, du søger, så ring og lad os sammen finde den helt rigtige løsning.


Følg GACELL på:

GACELL A/S     Sletten 17     7500 Holstebro     Tlf: +45 961 02 961