• One stop shopping
  • Kompetent rådgivning
  • Kvalitets produkter
Choose language

Starthjælp til dit bilbatteri

Batteriet er dødt

Mange bilister har prøvet af stå i morgenkulden og opdaget, at der intet liv er i bilen, selv om den kørte fint forleden, hvor det ikke var så koldt. Det skyldes, at de første frostgrader tager livet af et batteri, hvis det ikke er helt på toppen. Det er derfor især biler med 7-8 år på bagen, der får problemer med at starte i kulden.


Løsninger

Der er to løsninger for at få liv i det døde batteri:
Tilkald en form for autohjælp eller få hjælp af en venlig nabo, der har en bil, der kan starte.

Men på pas på, hvis du er en venlig bilist, der giver starthjælp til en anden bil med fladt batteri. Det kan nemlig være en ret farlig operation. Både for bilen og dig selv. Hvis startkablerne sættes på i forkert rækkefølge, kan det give alvorlige gnister og i værste fald en eksplosion, der kan skade både bilen og dig selv.

Problemet ved at give starthjælp er, at moderne biler har meget følsomme elektroniske systemer, og man risikerer at smadre det hele, hvis startkablerne monteres i forkert rækkefølge.


Gnister kan være farlige

Der kan også springe så kraftige gnister, at der opstår personskade under operationen, så hvis man føler sig utryg ved fremgangsmåden, bør man nok undlade at give starthjælp og overlade det til fagfolk.

Men hvis nogen føler trang til at give en anden bil starthjælp, så tag først tændingsnøglerne helt ud i begge biler. Det er ikke nok at slå tændingen fra, nøglerne skal være drejet helt om og helst fjernet.


Første manøvre:

Sæt det røde pluskabel på pluspolen på det 'flade' batteri.

Anden manøvre:

Sæt det røde pluskabel på pluspolen på det opladede batteri.

Tredje manøvre:

Sæt det sorte minuskabel på minuspol på det opladede batteri.

Fjerde manøvre:

Sæt det sorte minuskabel på stelforbindelse på bilen med det 'flade' batteri og det skal være så langt fra batteriet som muligt.

Afmontering skal ske i omvendt rækkefølge, og det anbefales, at man anvender kabler med overspændingsbeskyttelse.


Lad kablerne sidde i 10 minutter

Når der er kommet liv i den 'flade' bil, anbefaler fagfolk, at man lader kablerne sidde i 10 minutter, inden man afmonterer dem. Der kan være forskel i spændingen i de to biler, og det kan give gnister og måske en eksplosion.

Sådan en nødopladning betyder dog ikke, at batteriet er i topform igen. Det kan godt kræve en regulær opladning eller en udskiftning – ellers holder bilen igen næste morgen med fladt batteri.




Find det rigtige bilbatteri

Vi har gjort det nemt at finde det helt rigtige bilbatteri til din bil. Få et præcist bilbatteri match ved at søge på bilens registreringsnummer eller ved at bruge bilens data. Læs mere HER


GACELL A/S

GACELL A/S leverer kvalitetsbatterier til konkurrencedygtige priser. Hos os får du profesionel rådgivning, god service og hurtig levering. Er du i tvivl om, hvad du skal bruge, så ring til os, så vi sammen kan finde præcis det batteri, som matcher dit behov.

Kundeservice

Har du spørgsmål til vores batterier eller ladere, står vi altid klar til at hjælpe dig. Vi er ved telefonen alle hverdage fra kl. 8.00 - 16.00 (fredage kl. 15.30), så er du i tvivl om, hvilket produkt, der matcher dit behov, eller finder du ikke det, du søger, så ring og lad os sammen finde den helt rigtige løsning.


Følg GACELL på:

GACELL A/S     Sletten 17     7500 Holstebro     Tlf: +45 961 02 961