• One stop shopping
  • Kompetent rådgivning
  • Kvalitets produkter
Choose language

Er din bil klar til skiferie?

Det er vigtigt, at du i god tid inden skiferien har styr på reglerne for sikkerhedsudstyr, dæk, motorvejsmærkater samt kender alle de gode råd om kørsel i frost og sne. Først og fremmest, fordi det er vigtigt for sikkerheden, men også fordi køreturen frem til dit skisted helst skal ske så gnidningsfrit som muligt.

1. Dit batteri kan være fladt

Der er mange bilejere, der uden at vide det, kører rundt i en bil, hvor batteriet kun er 50 til 70 pct. opladet. Det er et problem. Særligt når man kører på skiferie, for batterikapaciteten falder generelt i takt med lavere temperaturer. Derudover kræver de lavere temparaturer et større strømforbrug til lys, elruder, ventilationsanlæg, sædevarme og vinduesviskere. Så tjek gerne tilstanden hos dit batteri, så du ikke kommer ud for, at bilen pludselig ikke kan starte.

Viser det sig, at du har behov for et nyt batteri, så klik her. Via bilens registreringsnummer kan du nemt finde det batteri, der matcher din bil.


2. Du må ikke glemme vinterdæk

Det er vel kun de allermest chancebetonede bilejere, der kører af sted på skiferie med en naiv tro på, at sommerdækkene opfører sig som pigdæk i de franske alper. Men man bliver klogere, når vognen skøjter rundt, som var den på glatbanekursus. Det er vigtigt at være opmærksom på, at Tyskland nu har gjordt det lovpligtigt at have vinterdæk på bilen, når føret på de tyske veje kræver det.

3. Snekæder er påkrævet

Der er muligvis knastør asfalt hele vejen op til dit skisportssted, og så er du heldig. Men er vejen til gengæld fyldt med sne og is, er du på spanden, hvis du ikke har snekæder liggende i bagagerummet. Så husk dem - også selv om det kan være et helvede at sætte dem på. I nogle lande kan det være påbudt at køre med snekæder i bjergene.

4. Husk nu motorvejsmærkaterne

Du kommer ikke uden om at klistre din forrude til med et såkaldt motorvejsmærkat, hvis din tur går sydpå. For i en del europæiske lande betaler man vejskatten via en motorvejsmærkat, der monteres på bilens forrude. Du kan godt prøve at snige dig ned gennem Europa uden, men du kommer til at betale en rigtig pæn bøde, når det bliver opdaget. Du skal blandt andet have motorvejsmærkatet på, hvis du skal på skiferie i Østrig, Schweiz, Slovenien og Bulgarien. Eksempelvis koster 10 dage på de østrigske motorveje 60 kr. Du kan købe mærkater hos både FDM og på tankstationerne i de respektive lande.

5. Hvad skal du have af sikkerhedsudstyr?

Der er forskellige lovkrav Europa rundt i forhold til, hvilket sikkerhedsudstyr man skal have i bilen. Alt efter hvor du skal hen på skiferie, bør du her tjekke, om du har det rigtige udstyr klar:

Frankrig: Advarselstrekant og sikkerhedsvest er obligatorisk. Brandslukker, førstehjælpskasse og et ekstra sæt pærer anbefales.
Italien: Advarselstrekant og sikkerhedsvest er obligatorisk. Brandslukker og førstehjælpskasse anbefales.
Norge: Advarselstrekant er obligatorisk. Brandslukker, førstehjælpskasse og sikkerhedsvest anbefales.
Schweiz: Advarselstrekant er obligatorisk. Brandslukker og førstehjælpskasse anbefales.
Slovenien: Advarselstrekant og sikkerhedsvest er obligatorisk. Brandslukker, førstehjælpskasse og et ekstra sæt pærer anbefales.
Sverige: Advarselstrekant er obligatorisk. Brandslukker og førstehjælpskasse anbefales.
Tyskland: Advarselstrekant er obligatorisk. Brandslukker og førstehjælpskasse anbefales.
Østrig: Advarselstrekant, førstehjælpskasse og sikkerhedsvest er obligatorisk. Brandslukker anbefales.

Og hvis du har glemt hvordan reglerne er herhjemme:
Danmark: Advarselstrekant er obligatorisk. Brandslukker og førstehjælpskasse anbefales.

6. Tjek dine vinduesviskere

Har du vinduesviskere på bilen, der er lige så effektive som to slatne elastikker, så skal du skifte dem ud. For vejsnavs og salt og snefald stiller store krav til viskerbladene. En skarp vintersol og en forrude, der ser ud som om den er vasket med havregrød, kan blive en fatal kombination. Tjek viskerbladene og se, om gummiet er intakt. Rens eventuelt bladene ved hjælp af svamp og rengøringsmiddel eller udskift dem.

7. Kør hjemmefra i god tid

Hvis du gerne vil have stressfri og sikker kørsel, så kør af sted i god tid. Lad være med at ræse efter en færge eller en deadline for, hvornår I senest må stå klar på pisten. Giv jer god tid til at komme sikkert frem på de potentielt sneglatte eller skøjtebane-agtige veje.

8. Husk mad og drikke

Sørg for at have godt med sund og nærende proviant om bord i kareten. Drop sukkerprodukterne og sats i stedet på rugbrød og frugt. Det kan være en hård og lang tur, specielt hvis der er børn på bagsædet, så I har brug for al den gode energi, I kan få.

9. Hold pauser

Gør et stop indimellem. Ikke bare for at få børnene til at tisse af, men også for at alle kan bevæge sig lidt. Chaufføren bliver friskere, og I undgår nemmere at børnene skændes og slås. I sidste ende gør det kørslen mere sikker.

10. Har du en god billader?

- ellers kan vi anbefale vores 5A IP65 billader, som kan tilsluttes batteriet permanent uden at overlade det. Se og læs mere om billaderen her.

Er det en anden billader, du har brug for, så se udvalget her.

Kontakt os gerne på telefon 961 02 961, såfremt du ikke finder den billader du søger.

GACELL A/S

GACELL A/S leverer kvalitetsbatterier til konkurrencedygtige priser. Hos os får du profesionel rådgivning, god service og hurtig levering. Er du i tvivl om, hvad du skal bruge, så ring til os, så vi sammen kan finde præcis det batteri, som matcher dit behov.

Kundeservice

Har du spørgsmål til vores batterier eller ladere, står vi altid klar til at hjælpe dig. Vi er ved telefonen alle hverdage fra kl. 8.00 - 16.00 (fredage kl. 15.30), så er du i tvivl om, hvilket produkt, der matcher dit behov, eller finder du ikke det, du søger, så ring og lad os sammen finde den helt rigtige løsning.


Følg GACELL på:

GACELL A/S     Sletten 17     7500 Holstebro     Tlf: +45 961 02 961